TRAKYA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ

PROJE GÜNLERİ
8 KASIM 2017

Sözlü Sunumlar                                                                                  Poster Sunumları

NKÜ Rektörlük Konferans Salonu                                                   NKÜ Rektörlük Fuaye Salonu

Saat: 09:30-12:00                                                                                                            Saat: 09:30-16:00

 13:30-16:00                                                                                                                                    

Amaç

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) paydaş üniversiteleri bünyesinde lisansüstü tez ve BAP kaynaklarınca yürütülen son iki yıl içerisinde tamamlanmış projelerin bölgede bulunan potansiyel   AR-GE kullanıcı ve uygulayıcıları ile buluşturulması, üretilen yeni bilgilerin saha ve yararlanıcılarla paylaşılması ve somut çıktılara yönelik bir ortam oluşturulmasıdır.

İçerik

Etkinlik  süresince tez ve projelerin posterleri ve belirli sayıdaki projenin sözlü sunumlarının yapılmasına olanak sağlanacaktır. Posterlerin belirlenen poster hazırlama kurallarına uygun olması gerekmektedir. Sunumlar için ayrılan süre soru-cevap dahil her bir sunum için 12 dk.'dır. Sunumlar 1 saatlik periyotlarla  atanacak oturum başkanları yönetiminde yapılacaktır. Posterlerin ve  özetlerin  ilgili üniversite bap birimlerine belirtilen son tarihe kadar gönderilmesi gerekmektedir.

Proje Özetleri Kitabı

Etkinlik sırasında sunulan projelerin özetleri Türkçe ve İngilizce olarak Proje Özetleri Kitabında yer alacaktır. Özet kitabı içeriğinde proje adı, proje özeti, proje başlangıç bitiş tarihleri, destekleyen kuruluşlar, proje çalışanları bilgileri,  akademik görev yeri ve iletişim bilgileri yer alacaktır*.

Katılım

Etkinlik süresince poster sunumlarında yazarlardan en az birisinin hazır bulunması gerekmektedir. Etkinlik sonunda  katımcılara katılım belgesi verilecektir.

Tarihler

Katılımcıların bağlı bulundukları üniversite BAP birimlerine poster ve özetleri sunmaları için son tarih 25 Eylül 2017 mesai bitimidir.

Sözlü Sunum Kuralları

Etkinlik süresi kısıtlı olduğundan belirli sayıdaki proje için sözlü sunum olanağı sağlanacaktır. Sabah 09:30-12:00 arası 10 ve öğleden sonra 13:30-16:00 arası 10 olmak üzere toplam 20 sözlü bildiri yapılacaktır. Bildirilerin sayıca paydaş üniversiteler arasında eşit dağılımına özen gösterilecektir. Sözlü sunum yapmak isteyen araştırıcıların sayısı 20'yi geçmesi durumunda kura çekilecektir. 

Poster Hazırlama Kuralları

Poster 50*70 cm boyutlarında tek parça düşey (portrait), powerpoint sunum sayfası olarak hazırlanmalıdır. Poster sayfasının tüm kenarlarından 1,5 cm boşluk bırakılmalıdır. Posterin sol üst köşesinde ilgili üniversitenin logosu bulunmalıdır. Sağ üst köşesinde ise, varsa ortak çalışma yapılan kurum logosu yer almalıdır. Poster başlığı üst banner’a yazılmalı ve hemen altına poster bildirinin yazarlarının isimleri unvan bildirilmeden yazılmalıdır. Yazarların kurumları isimlerin altında verilmelidir. Posterler Arial karakteri ile hazırlanmalı, proje metninde olduğu gibi;ÖZET (Sadece Türkçe), Anahtar Kelimeler, GİRİŞ, GEREÇ VE YÖNTEM, BULGULAR ve TARTIŞMA, SONUÇ, KAYNAKLAR bölümlerinden oluşmalıdır. Tüm metin 2 sütun halinde verilmelidir. Bu kısımdalar ki font büyüklüğü; Ana Başlık; 44 punto, ortalı, koyu, tek satır aralıklı, İsim&Soyisim; 24 punto, ortalı, koyu, tek satır aralıklı, Kurum; 20 punto, ortalı koyu, tek satır aralıklı, Başlık; 24 punto, ortalı, koyu, altı çizili, sonrasında 1 satır boşluk bırakılabilir, Anahtar Kelimeler: Koyu renkli, 16-20 punto, Metin;16-20 punto, tek satır aralıklı, iki yana yaslı, Kaynak metinleri; 14 puntoya kadar düşürülebilir. Şekil ve Tablo açıklamaları: 16-20 punto, ortalı.  Fotoğrafların ve grafiklerin çözünürlük ve büyüklükleri ile beyaz alana yazılacak olan tüm bilimsel içeriğin yerleştirilmesi, posterin arka fonu ve metin rengi yazarların isteklerine bırakılmıştır. Tablo başlıkları, tablo sıra numarası ile birlikte, ortalanmış bir şekilde, tablonun üstünde, Şekil başlıkları ise şekil sıra numarası ile şeklin alında, ortalanmış bir şekilde, yer almalıdır.     

*Proje özetleri örneği ekte sunulmuştur.                         

 

 

 

Proje Adı

Proje adı bu kısma yazılır

Proje Özeti

Proje özeti ve anahtar kelimeler bu kısma yazılır

Proje Başlangıç Bitiş Tarihleri

Proje başlangıç bitiş tarihleri bu kısma yazılır

Destekleyen Kuruluşlar

Projeyi destekleyen kuruluşlar bu kısma yazılır

Proje Yöneticisi ve Araştırmacılar

Proje yöneticisi ve araştırmacılar bu kısma yazılır

Çalıştığı Kurum

Proje yöneticisi ve araştırıcıların akademik kurumları ve fakülte adresleri bu kısma yazılır

Bölüm

Proje yöneticisi ve araştırıcıların akademik bölüm adresleri bu kısma yazılır

Telefon, e-Posta

Proje yöneticisinin kurum tlf bilgisi ve e-posta adresi bu kısma yazılır

 

Project Name

Projenin İngilizce adı bu kısma yazılır

Abstract

Proje özeti ve anahtar kelimeler İngilizce olarak bu kısma yazılır

Start and Finish Date of Project

Proje başlangıç bitiş tarihleri İngilizce olarak bu kısma yazılır

Financial Supporter of project

Projeyi destekleyen kuruluşlar bu kısma yazılır

Manager of Project and Researchers

Proje yöneticisi ve araştırmacılar bu kısma yazılır

Faculty

Proje yöneticisi ve araştırıcıların akademik kurumları ve fakülte adresleri İngilizce olarak bu kısma yazılır

Department

Proje yöneticisi ve araştırıcıların akademik bölüm adresleri İngilizce olarak bu kısma yazılır

Phone, e-Mail

Proje yöneticisinin kurum tlf bilgisi ve e-posta adresi bu kısma yazılır